Sounding the Heart Yoga©

Με την Jenny Colebourne

Η Jenny διδάσκει γιόγκα από 1978.

Τα μαθήματα Γιόγκα πραγματοποιούνται σε έναν ήρεμο χώρο ιδανικό για διαλογισμό με θέα τον Υμηττό. Πέρα από τον ήχο της φωνής του διδασκάλου επικρατεί απόλυτη ησυχία. Ο καθένας επικεντρώνεται στο εσωτερικό του σώματός του. Τα μάτια παραμένουν κλειστά ώστε να πετύχουμε την απόλυτη συγκέντρωση και να αποφύγουμε τον ανταγωνισμό τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους ή διατηρούμε το βλέμμα συγκεντρωμένο σε ένα σταθερό σημείο (dristi).

Στο τέλος του μαθήματος παραμένει χρόνος για ανταλλαγή εμπειριών, ερωτήσεις και διευκρινίσεις. Κάθε ασάνα ή στάση «κρατιέται» και σε αυτό το χρόνο ο μαθητής μαθαίνει να χαλαρώνει και απελευθερώνεται μέσα από την δομή της στάσης. Η αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία αυτή.

Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη συνείδηση του σώματος και πολύ βαθύ τέντωμα. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν βαθιά χαλάρωση, ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό και απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης.

Οι τάξεις είναι μικρές ομάδες έως 7 ατόμων.

 

ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Με την Jenny Colebourne 

Τα μαθήματα γίνονται κατόπιν ραντεβού και μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης.

Οι συνεδρίες περιλαμβάνουν ασάνες ή σωματικές στάσεις, ασκήσεις αναπνοής, βαθιά χαλάρωση και ηχητικές δονήσεις καθώς και επικοινωνία με το έμβρυο. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με την γιόγκα.

Η εξάσκηση βοηθά την έγκυο να διατηρήσει την ευλυγισία της, να ενδυναμώσει το πυελικό έδαφος/την λεκάνη, την πλάτη και την μέση. Η έγκυος μαθαίνει να αναπνέει βαθιά και σωστά και να έρχεται σε επαφή με τη φυσική θηλυκή της δύναμη. Επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, πόνοι στη μέση και επιλόχειος κατάθλιψη.

Η γιόγκα μαθαίνει τις γυναίκες να συμμετέχουν συνειδητά στον τοκετό και να απολαμβάνουν την εγκυμοσύνη τους, δίνοντας μία αίσθηση ενδυνάμωσης και σιγουριάς.

“Για μένα, η εγκυμοσύνη είναι μια χαρούμενη, θαυμάσια, ευλογημένη εμπειρία. Δυστυχώς, στον σύγχρονο κόσμο φαίνεται να υπάρχει η τάση να αντιμετωπίζεται κυρίως ως μπελάς (αναστάτωση) ή, στην καλύτερη περίπτωση, ως κάτι που πρέπει να το υπομείνεις. Στα μαθήματα πιλάτες και γιόγκα που παρακολουθώ, κάναμε το αντίθετο. Μέσω ενός ήπιου συντονισμού, ερχόμουν σε καλύτερη επαφή με το θαυμαστό καρποφόρο σώμα μου!

Στα πιλάτες, η επικέντρωση σε ειδικά μέρη του σώματός σου βοηθά να συγκεντρώσεις την ενέργειά σου στο να αισθάνεσαι τους τένοντες, τα κόκκαλα, τους μυς ασκώντας τα απαλά, δίνοντάς τους ενέργεια και, τελικά, χαλαρώνοντάς τα. Στα μαθήματα γιόγκα, διδάσκομαι να επικεντρώνομαι στην ευλογημένη σχέση ανάμεσα στο σώμα μου και στην οικουμενική ζωή μέσω της αναπνοής και της χαλάρωσης. 

Και ποια στιγμή είναι η σημαντικότερη γι’ αυτό από την περίοδο που φέρνεις μέσα σου ζωή, το πιο εκπληκτικό θαύμα απ’ όλα! Κάνοντας πιλάτες ή γιόγκα, συνυπάρχω με το σώμα μου και με το μωρό μου, εισπνέουμε και εκπνέουμε μαζί, κινούμαστε μαζί, ρέουμε και συνδεόμαστε. Και στις δύο πρακτικές, αδειάζω όλα τα κακά και τα αρνητικά, χαλαρώνω όλους τους κόμπους και αφήνω την ευτυχία και το θαύμα να επιστρέψουν και να γεμίσουν κάθε μόριο της ύπαρξής μου.”

 

Ιωάννα Σταυροπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας.

Jenny Colebourne's
Illium 
Center of Light

PO Box 41708, Sfalaktron Terma, Mikrochori, 19014, Attiki

Tel: +306938796062

 Email: illiumcenter@yahoo.com

Photos Vanias Xydas VX Studio. Styling: Ellie Sfika. Web site design: Eleni Soulidou