Η εκπαίδευση που παρέχει το Illium απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να δουλέψουν με το σώμα, το νου και την ψυχή. Οι διδάσκαλοι μας προσφέρουν έναν πλούτο γνώσεων και εμπειριών, τον οποίο μεταδίδουν με σαφήνεια, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν τα μοναδικά προσόντα και τις ικανότητες του κάθε μαθητή, εξασφαλίζοντας ότι τα χαρακτηριστικά τους αυτά θα εκφράζονται και θα εκπληρώνονται πλήρως.

 

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Refined Pilates 2.5 Ετών

 

* Η εκπαίδευση μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω Skype ή Face Time.

 

Σχολή:


Το Illium Center ιδρύθηκε το 1980 στην Αθήνα και από την ίδρυσή του, οργανώνει τμήματα διδασκαλίας Refined Pilates. 

 

Προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης με senior master εκπαιδευτή και μέντορα την Jenny Colebourne (που έχει διδάξει Refined Pilates από 1974 και έχει εκπαιδεύσει δασκάλους του Refined Pilates από 1984. Η Τζένη, καθώς και η βασική συνεργάτιδά της Adriana Ζαχαρίου, που έχει επίσης διδακτική εμπειρία 40 χρόνων, βρίσκονται πάντοτε στο Illium, διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή να σας οδηγήσουν, να σας ενθαρρύνουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας.Το ILLIUM προσφέρει μια από τις καλύτερες εκπαιδεύσεις του είδους στον κόσμο. 

• ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ και ΠΛΗΡΗΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΑΡΧΩΝ
Η Τζένη διδάσκει θεραπευτικές και προπαρασκευαστικές ασκήσεις. Η διδασκαλία της είναι εμπλουτισμένη από την εμπειρία της ως δασκάλας γιόγκα και ως θεραπεύτριας με τις γνωστές μεθόδους θεραπείας, Κρανιοϊεροθεραπεία και Reiki.

• ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ, ΟΠΩΣ ΣΚΟΛΙΩΣΗ, ΛΟΡΔΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ
Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται έτσι ώστε να είναι σε θέση να διδάξει όλες τις ηλικιακές ομάδες και να ασχοληθεί με τα πάσης φύσεως σωματικά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει διδάσκοντας, όπως π.χ. σκολίωση, λόρδωση, αυχενικά προβλήματα, οσφυαλγίες, προβλήματα γονάτων.

• ΟΡΘΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
Η Jenny είναι πολύ σχολαστική στο θέμα της διόρθωσης της στάσης του σώματος, και μεταδίδει στους σπουδαστές του ILLIUM την απαραίτητη γνώση και εμπειρία με ασκήσεις εδάφους και με την ορθή χρήση όλων των εργαλείων και λοιπών στοιχείων εξοπλισμού του ILLIUM, για να μπορέσουν να διδάξουν τους μαθητές τους να γυμνάζονται ασφαλώς και αποτελεσματικά τόσο στις ασκήσεις εδάφους, όσο και στα μηχανήματα. 

• ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ και ΗΠΑ
Η διδασκαλία στο ILLIUM βασίζεται στις σπουδές και την εμπειρία μας ως εκπαιδευτών, η οποία ανανεώνεται συνεχώς, καθώς είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε τις εξελίξεις του τομέα μας στο Λονδίνο, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Έτσι, ενσωματώνουμε στη διδασκαλία μας τα επιτεύγματα των συναδέλφων, εξετάζοντας διαφορετικά στυλ διδασκαλίας, πιο δυναμικές φόρμες, τα πλεονεκτήματα διαφορετικών προσεγγίσεων και συστημάτων άσκησης, καθώς και εξειδικευμένες προσεγγίσεις (π.χ. ασκήσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες).

• REFINED PILATES ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ τον ΤΟΚΕΤΟ
Το ILLIUM προσφέρει εξειδικευμένο Pilates προσαρμοσμένο στις ανάγκες γυναικών πριν και μετά τον τοκετό. 

• REFINED PILATES ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ
Στο ILLIUM προσφέρεται εξειδικευμένο Pilates για επαγγελματίες χορευτές. Η Jenny και η Adriana, είναι απόφοιτοι του London School of Contemporary Dance, που γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες των επαγγελματιών χορευτών.

• JEROME ANDREWS STYLE
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν διδασκαλία της μοναδικής και εξαιρετικά λεπτομερειακής δουλειάς του Jerome Andrews, ο οποίος έχει αναπτύξει και διδάσκει το δικό του σύστημα εδώ και 10 χρόνια παράλληλα με το Pilates.

• Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣ
Η Jenny, με την εμπειρία 25 ετών ως δασκάλα Reiki και ως κρανιοϊεροθεραπεύτρια, γνωρίζει τη σημασία και την αξία της αφής, του αγγίγματος και είναι σε θέση να μεταδώσει στους σπουδαστές της τέτοιες δεξιότητες, ώστε να μπορούν οι ίδιοι προσφέρουν στους μαθητές τους διορθωτικά αγγίγματα.

• ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (prescence) ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ETOIMOTHTA
Αφιερώνουμε χρόνο για να μάθετε ειδικές ασκήσεις, οι οποίες διδάσκουν τον σπουδαστή να διατηρεί θεραπευτική ετοιμότητα, καθώς και να αναπτύξει την ικανότητα να ακούει προσεκτικά, να παρατηρεί και να επικοινωνεί με τον μαθητή του. 

• ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 
Για την απόκτηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης, απαιτείται παρακολούθηση των μαθημάτων, πρακτικές και γραπτές εξετάσεις, μια εργασία- παρουσίαση, καθώς και συνεχής αξιολόγηση του μαθητή. Το πρόγραμμα έχει στόχο να δημιουργήσει λαμπρούς δασκάλους, που να ξεχωρίζουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου για την ποιότητα της διδασκαλίας τους, τη δεοντολογία τους και την αφοσίωσή τους στο έργο της διδασκαλίας.

• ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1000 ΩΡΩΝ
Σε όσους ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα απονέμονται πιστοποιητικά παρακολούθησης με τρεις διαβαθμίσεις: α) απλό, β) με αξία και γ) με διάκριση. Οι σπουδαστές αξιολογούνται συνεχώς και είναι υποχρεωμένοι να δίνουν συστηματικές εξετάσεις στα θεωρητικά μαθήματα, την πρακτική και τη διδασκαλία. 
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2.5 έτη. 


Ένα ελάχιστο όριο παρουσίας 1.000 ωρών είναι απαραίτητο.

Οι ώρες αυτές αναλύονται σε: δύο ώρες θεωρίας και διδακτικής εξάσκησης εβδομαδιαίως, τρεις τουλάχιστον τάξεις εβδομαδιαίως (κάθε τάξη έχει διάρκεια 90 ωρών την εβδομάδα) και τουλάχιστον 3 ώρες καθοδηγούμενης παρατήρησης και βοήθειας την εβδομάδα. 
Παρακαλώ σημειώστε ότι το όριο των 1000 ωρών είναι το ελάχιστο όριο παρακολούθησης. Ο μαθητής είναι ευπρόσδεκτος να παρακολουθήσει περισσότερες ώρες, εφόσον το επιθυμεί. Μπορεί να παρακολουθεί τις τάξεις καθημερινά όλη την περίοδο των δύο  μιση ετών χωρίς επί πλέον χρέωση.

Η ατμόσφαιρα στο ILLIUM είναι φιλική και υποστηρικτική. Θεωρώ τους σπουδαστές του ILLIUM φίλους μου και διατηρώ μαζί τους μια θετική σχέση μετά την αποφοίτηση. Πολλοί από τους αποφοίτους μου του REFINED PILATES έχουν συνεχίσει μαζί μου στα προγράμματα εκπαίδευσης για διδασκαλία Hatha Yoga και για άσκηση της θεραπείας Reiki.

• ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ του ILLIUM ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Οι σπουδαστές μας εργάζονται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Στους αποφοίτους του ILLIUM περιλαμβάνονται : Janet Amato (Γαλλία), Μήτση Pippa (USA), Έλλη Ιωαννίδου (UK), Τάνια Latarjet (Γαλλία), Mariana Vassiliatou (Ελλάδα), Natalie Μενεγάτου (Ελλάδα), Θάλεια Δρίτσα (Ελλάδα), Χριστίνα Poulizou (Ελλάδα), Michelle Duggen (Αυστραλία), Teresa Blunt (Ελλάδα), Regina Tassitano (Ελλάδα), Στέλλα Χαράλαμπος (Ελλάδα), Nelly Gianioti (Ελλάδα) Νικολέτα Χριστοδουλάκη (Ελλάδα) Berna Walhof (Ελλάδα) ΒαρβαραΜαματι(Ελλάδα), ΝατάσαΤσαμπρινου(Ελλάδα)  ΕιρηνηΓιαννeta (Ελλάδα) ΑγαπηΣαμουιλιδου(Ελλάδα) Ρανιαθεοφανιδου(Ελλάδα) ΜαριλεναΦουρλη(Ελλάδα).. Τιμή 3000 + ΦΠΑ ευρώ (το χρόνο).
Υπάρχει η δυνατότητα διακανονισμού σε δέκα (10) μηνιαίες δόσεις των € 300 + ΦΠΑ.

 

Δύο λόγια για την εκπαίδευση  στο Refined Pilates στo Ilium Center of Light από την αγαπημένη μου δασκάλα Jenny Colebourne: Η Jenny γνωρίζει και αναπνέει τη μέθοδο πάνω από 1974 και έχει εκπαιδεύσει τις περισσότερες δασκάλες στην Ελλάδα, έχει εμπειρία διδασκαλίας σε όλους τους πληθυσμούς και εμμονή με την ακρίβεια, τη λεπτομέρεια και ταυτόχρονα την ελευθερία, τη φαντασία, την εξέλιξη! Συνδυάζει γνώσεις κρανιοιερής θεραπείας και τις διδαχές της Yoga και του Reiki (πρακτικές στις οποίες είναι επίσης Master εξασκεί και διδάσκει για επίσης πολλές δεκαετίες). Έτσι διδάσκει κάτι πολύ περισσότερο από τη μέθοδο, διδάσκει μία πραγματικά ολιστική αντιμετώπιση με θεραπευτικές προεκτάσεις και δυνατότητες, την ουσία της παρουσίας, του αγγίγματος, της χαλάρωσης και της λεπτεπίλεπτης και προσαρμοζόμενης πρακτικής στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου ανθρώπου. Είναι από τα πιο ελεύθερα και δυνατά πνεύματα που έχω γνωρίσει- μία πηγή έμπνευσης για τη ζωή και την πρακτική μου- και θα σας ωθήσει να εξελιχθείτε στο δικό σας μοναδικό μονοπάτι χωρίς να πρέπει να μοιάσετε σε κάτι άλλο. Οι σπουδές είναι απαιτητικές αλλά όπως είχε πει κάποτε κάποια άλλη δασκάλα- ήταν από τις καλύτερες ημέρες και ώρες τις ζωής μου! Δίπλα της η Αντριάνα Ζαχαρίου, συμπληρώνει με άλλα τόσα χρόνια εμπειρίας, εμμονής στη λεπτομέρεια και αστείρευτες γνώσεις για τις λειτουργίες του σώματος για τρόπους βελτίωσης και παραλλαγές που αρμόζουν ακριβώς στις ανάγκες των μαθητών. Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που είχα την ευκαιρία να μαθητεύσω μέσα σε αυτό το ήθος, με χρόνο και βάθος πάνω σε μία τεχνική που είναι και τέχνη, αν της δώσεις τον χρόνο- το βάθος- τον κόπο για να γίνει κάτι τέτοιο. Αν ενδιαφέρεστε να μελετήσετε την τέχνη και την τεχνική της διδασκαλίας του Pilates σας συνιστώ αυτή την εκπαίδευση που θα σας δώσει εργαλεία να εξελιχθείτε σε ολοκληρωμένους δασκάλους!

 

Θάλεια Δρίτσα . Πιστοποιημένη εισηγήτρια Refined Pilates. Χορογράφος και ερμηνεύτρια, Athens, Greece.

“Η Jenny Colebourne ήταν η πρώτη μου δασκάλα Πιλάτες (Body control) το 1987. Κατά κάποιον τρόπο έχει υπάρξει υπόδειγμα δασκάλας για μένα επί σειρά ετών. Η εκπαίδευση διδασκάλων που υλοποιεί μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια και δεξιότητες για να διδάξω Πιλάτες και κινησιολογία (movement). Η κάθε άσκηση ήταν αντικείμενο προσεκτικής και ακριβούς μελέτης. Συζητούσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μίας. Δίναμε ιδιαίτερη έμφαση στο κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε και στις ασκήσεις για ανθρώπους που υποφέρουν από σκολίωση κ.α. Ο ρυθμός και η ροή των τάξεων ήταν κατάλληλα για την δημιουργία ενός ισχυρού υποβάθρου για τον τρόπο εκμάθησής μου. Η ήρεμη και καθαρή φωνή της ήταν πάντα καθησυχαστική και πηγή έμπνευσης. Με ενθάρρυνε να εμβαθύνω την πρακτική μου με τα μηχανήματα και τις ασκήσεις εδάφους. Μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να μεταδώσω αυτή την δουλειά σε άλλους. Μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στο ρόλο μου ως δασκάλας. Η εκπαίδευση που παρέχει είναι ιδιαιτέρως πλήρης, ενδελεχής και με εξαιρετική ακρίβεια. Την συνιστώ σε οποιονδήποτε θέλει να εμβαθύνει στην πρακτική των ασκήσεων καθώς και σε αυτούς που επιθυμούν μία ισχυρή εκπαίδευση στη διδασκαλία Πιλάτες. Είμαι πολύ ευγνώμων τόσο στην ίδια όσο και στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα.”

Janet Amato, Δασκάλα Pilates, χορεύτρια και χορογράφος, Παρίσι – Γαλλία

"Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διδασκαλίας Refined Pilates της Jenny Colebourne, πραγματοποιείται κατά έναν πολύ μοναδικό και γενναιόδωρο τρόπο ως προς την μετάδοση ενός συνόλου πληροφοριών και γνώσεων, παρέχοντας παράλληλα προσωπική καθοδήγηση και υποστήριξη.  Έχοντας αποκτήσει εργασιακή πείρα 15 χρόνων σε διάφορους οργανισμούς και ιδρύματα, μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν έχω ξανασυναντήσει παρόμοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Όταν θα ολοκληρώσετε το πρόγραμμα της Jenny, θα έχετε αποκτήσει ως εκπαιδευτής, τέτοια αυτοπεποίθηση που όχι μόνο θα μπορείτε να αναλάβετε οποιοδήποτε βαθμού δυσκολίας περιστατικό αλλά θα μπορείτε επίσης να εμπλουτίζετε την εκπαίδευση και άλλων καθηγητών σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου."

Έλλη Ιωαννίδου (Διευθύντρια και Συνιδρύτρια του P.E.A.R. London, U.K.)

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Hatha Yoga ΜΕ ΙΕΡΟ ΗΧΟ©

Με την Jenny Colebourne

 

Η Jenny διδάσκει δασκάλους γιόγκα από 1989.

 

Αυτός ο κύκλος μαθημάτων προορίζεται για προχωρημένους σπουδαστές που ήδη έχουν πείρα στις ασάνες. Το μάθημα καλύπτει τη λεπτομερή ανάλυση και εξάσκηση των κλασικών asana και των μεταμορφωτικών τους ιδιοτήτων, τα pranayama, το άγγιγμα για τη μεταφορά ενέργειας καθώς και τρόπους υποβοήθησης στην εμβάθυνση των asana. Τονίζεται η τέχνη του διαλογισμού και η ικανότητα να εμπιστεύεσαι, ο ήχος και η δόνηση, η χρήση της φωνής ως εργαλείο διδασκαλίας, η δύναμη των μάντρα και η δυνατότητα να αφουγκράζεστε το δικό σας εσωτερικό μήνυμα ή κάποιου άλλου, η βαθιά χαλάρωση, η αντίληψη πέρα από το σώμα, η εξάσκηση διδασκαλίας, η εφαρμογή της φιλοσοφίας της γιόγκα στην καθημερινή σας ζωή, στις τάξεις σας και στην κοινωνία.

 

Ετήσια εκπαίδευση διάρκειας 200 ωρών.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων απονέμεται σχετικό πιστοποιητικό.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει μαθήματα που γίνονται κατά τη διάρκεια δέκα Σαββατοκύριακων στο Μικροχώρι (Καπανδρίτι) σε ένα ειδυλλιακό μέρος μέσα στα πεύκα και τα πλατάνια καθώς και εβδομαδιαία

μαθήματα στο Illium στο Κολωνάκι.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ILLIUM
Jenny Colebourne's
Illium 
Center of Light

PO Box 41708, Sfalaktron Terma, Mikrochori, 19014, Attiki

Tel: +306938796062

 Email: illiumcenter@yahoo.com

Photos Vanias Xydas VX Studio. Styling: Ellie Sfika. Web site design: Eleni Soulidou